Elinikäisen oppimisen neuvosto tähtää vaaleihin

Ensimmäistä kauttaan toimiva elinikäisen oppimisen neuvosto tähtää jo kevään 2011 eduskuntavaaleihin. Tavoitetta kohti mennään tiivistahtisella seminaarikeväällä.

 

Neuvosto on käynnistänyt lokakuisen toimintasuunnitelmansa toteuttamisen. Suunnitelma kattaa koko toimikauden ja ulottuu vuoden 2011 loppuun.

– Itse asiassa toiminnan käynnistämisessä on ollut suurempi työ kuin osasin edes odottaa. Neuvoston jäsenethän ovat luottamustehtävissä, ja sihteeristö tekee työtä muiden tehtäviensä ohessa, puheenjohtaja Petri Lempinen tunnustaa.

Hän itse on päätoimeltaan STTK:n koulutuspoliittinen asiantuntija.

Katse vuoden 2011 vaaleihin

Neuvosto on antanut lausuntoja kansallisista ja kansainvälisistä hankkeista. Keväälle on luvassa useita seminaareja, joista tärkeimpiä on huhtikuinen tilaisuus eduskunnan sivistys- sekä työ- ja tasa-arvovaliokuntien kanssa.

Näin varaudutaan kevään 2011 eduskuntavaaleihin:

– Valmistelemme omat näkemyksemme siitä, mistä toimista elinikäisen oppimisen edistämiseksi tulisi seuraavassa hallitusohjelmassa sopia. Vapaan sivistystyön asiat tulevat käsitellyiksi samassa yhteydessä, hän lupaa.

Vapaan sivistystyön yhteisjärjestön (VSY) ja kentän virallisena äänenä puheenjohtajan neuvostossa on opintojohtaja Annika Kokko Kansallisesta Sivistysliitosta.  Ruotsinkielisen Bildningsforumin ääntä käyttää rehtori Björn Wallén.

Kuva: morgueFile

Aiemmin Sivistyksessä:

Elinikäisen oppimisen neuvosto tositoimiin

Marita Savola: Uusi neuvosto syntyi sovitellen

Kokko ja Wallén elinikäisen oppimisen neuvostoon

Uusi neuvosto puhuttaa